سیر سیاه خواصش 2022-12-24
خواص سیر سیاه؛ 7 فایدهی بینظیر این مادهی غذایی برای بدن دیجیکالا مگ
بنابراین، اگر به دنبال روشی برای جلوگیری از افزایش وزن ناشی از رژیمهای پُرچرب هستید، سیر سیاه گزینه خوبی است. سیر سیاه برای جوش صورت بهویژه در قالب عصاره یا ماسکهای موضعی، اثرات بهتری نشان داده است. تحقیقات نشان دادهاند که استفاده از عصاره سیر سیاه بر روی پوست میتواند تولید سبوم را کاهش داده و میزان باکتریهای مولد جوش را کنترل کند.
طی هفته نخست خواهید دید که بخش زیرین سیرها میسوزد و پوست آنها نیز به رنگ قهوهای در میآید. خیلی از اوقات سیر سیاه را به شکل حبههایی پوستکننده و آماده مصرف پیدا میکنید که درون محفظههای شیشهای بستهبندی شدهاند. به خاطر تمام این تغییرات در طعم، بافت و رنگ، سیر سیاه گاهی تحت عنوان «سیر تخمیری سیاه» هم شناخته میشود، اما حقیقت این است که حبههای سیر در هیچیک از مراحل این فرایند، تخمیر نمیشوند. چندین مطالعه حاکی از تاثیر مثبت سیر سیاه در مبارزه با سلول های سرطانی است. دانشمندان پیشنهاد می کنند که تجمع یک ترکیب پروتئینی به نام بتا آمیلوئید باعث التهاب در مغز می شود که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد. یکی از بیماری های خطرناک که از آن به عنوان مرگ خاموش یاد می شود، بیماری کبد چرب است.
آنتی اکسیدان ها در سیر به وفور یافت می شود ولی این ماده با تخمیر سیر سفید و تبدیل آن به سیر سیاه چند برابر می شود! سیر سیاه یک ماده غذایی ارزشمند است که با خواص شگفتآور خود، از کاهش وزن و سلامت قلب گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریها، به گزینهای ایدهآل در رژیمهای غذایی تبدیل شده است. مصرف سیر سیاه برای درمان کبد چرب توسط بسیاری از متخصصین طب سنتی توصیه می گردد. همانطور که می دانید کبد چرب به عنوان یک بیماری خاموش بسیار خطرناک بوده و سبب مرگ بسیاری از افراد می گردد. سیر سیاه حاوی ترکیباتی نظیر گلوتاتیون است که کبد را پاکسازی نموده و موجب دفع سموم از آن می شود.
سیر حاوی مواد لینولئیک است که می توانند به درمان مشکلات جنسی مختلف از جمله زود انزالی کمک کنند. چنانچه در مطلب خواص سیر در بخش سلامت نمناک هم خواندید این ماده در سیر تازه بیشتر وجود دارد؛ اما اینکه سیر سیاه روی مشکلات نعوظ (و نه زود انزالی) موثر باشد، هنوز به اثبات نرسیده است. تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه به علت اینکه دارای پتاسیم است، ادرار آور بسیار خوبی است و برای افرادی که از بیماری های کلیوی و ورم و حفظ آب در بدن رنج می برند، مفید است. بر اساس تحقیقات علمی، مصرف معتدل سیر سیاه هیچگونه عوارض جانبی خطرناکی ندارد. برخلاف برخی از داروها، اطلاعات موجود نشاندهنده هیچ گونه عوارض جانبی در زمینه لاغری نیز نیست.
نحوه استفاده از سیر برای تقویت مو به صورت استفاده، بر روی پیاز موها و از طریق ترکیب با روغن یا شامپو است. توجه به این نکته مهم است که این موارد استفادههای سنتی هستند و لزوماً توسط تحقیقات بالینی حمایت نمیشوند. اگر انزال زودرس را تجربه میکنید، بهتر است برای مشاوره و بهبود با یک متخصص مشورت کنید. متخصصین میتوانند در مورد درمانهای موثر، که ممکن است شامل تکنیکهای رفتاری، داروها، یا مشاوره باشد، به خوبی راهنماییتان کنند.
سیر سیاه نیز همان اثرات محافظتی را دارد و می تواند به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک کرده و از خطر بروز بیماری های جلوگیری کند. افرادی که به طور طبیعی فشار خون پایینی دارند یا از داروهای کاهنده فشار خون استفاده میکنند، باید در مصرف آن احتیاط کنند. مصرف زیاد سیر سیاه ممکن است باعث افت شدید فشار خون شود که منجر به سرگیجه، ضعف و حتی غش میشود. مخلوط سیر سیاه با عسل یا روغن زیتون یک ترکیب تقویتی عالی برای بدن است که میتوان آن را روزانه مصرف کرد.
خواص سیر سیاه برای پوست به اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی قوی ترکیبات زیستفعال باز میگردد. این ترکیبات باعث کاهش استرس اکسیداتیو شده و از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند که در نتیجه موجب کاهش چینوچروک و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست میشوند. همچنین، سیر سیاه میتواند از طریق مهار آنزیمهای تجزیهکننده کلاژن، به حفظ جوانی و استحکام پوست کمک کند. خواص سیر سیاه برای زنان به دلیل وجود ترکیبات زیستفعال مانند S-allyl cysteine و آنتیاکسیدانهای قوی، در مطالعات علمی مورد توجه قرار گرفته است.
این ترکیبات میتوانند به تنظیم هورمونها کمک کرده و در بهبود سلامت باروری نقش داشته باشند. اگرچه برای نتیجهگیری قطعی به آزمایشهای انسانی نیاز است، مصرف سیر سیاه با توجه به ارزش غذایی بالایی که دارد میتواند برای بدن مفید باشد و خطر بیماریهای گوناگون را کاهش دهد. در یک پژوهش محققان کره ای اثر درمان با سیر سیاه را بر موش هایی که در اثر غذای چرب دچار آسیب های کبدی شده بودند بررسی کردند. نتایج نشان داد سیر سیاه اثر قابل توجهی بر کاهش وزن نداشت، اما چربی بدن و چربی کبد را کاهش داده و جلوی آسیب های کبدی را گرفت.
سیر سیاه حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سیر معمولی دارد و همچنین ترکیب بیشتری از S-Allylcysteine در آن وجود دارد که به جذب آلیسین کمک می کند. یک حبه سیر سیاه بدون بو با طعم نسبتا شیرین مصرف کنید و از خواص سیر سیاه بهرمند شوید. اگر سیر معمولی را از ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه نگهداری کنید تا تبدیل به سیر سیاه شود. این فرآیند که تبخیر نامیده می شود باعث شیرین شدن مزه سیر می شود و رنگ آن را سیاه می کند و به آن حالت ژله ای و نرم می دهد.
التهاب میتواند متابولیسم را کاهش داده و فرآیند سوزاندن چربی را مختل کند. با کاهش التهاب، بدن راحتتر میتواند چربیهای اضافی را بسوزاند و وزن خود را کاهش دهد. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم سیر سیاه میتواند آنزیمهای کبدی مانند ALT و AST را که نشاندهنده سلامت کبد هستند، در سطح نرمال نگه دارد. این امر نشان میدهد که سیر سیاه میتواند آسیبهای کبدی ناشی از مصرف الکل، داروها یا بیماریهای مزمن را کاهش دهد.
بسیاری از مطالعات نشان می دهد که خواص آنتی اکسیدانی سیر سیاه می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند. یک مطالعه در این مورد نشان داده است که سیر سیاه می تواند به کاهش رشد سلول های سرطانی روده بزرگ کمک کند. ترکیبات موجود در سیر سیاه همچنین می تواند رادیکال های آزاد بدن را نیز مسدود کند. این خواص سیر سیاه می تواند آسیب سلولی را کاهش دهد و به کاهش رشد و گسترش بالقوه سلول های سرطانی در بدن کمک کند. سیر سیاه به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانها و ترکیبات فعال، به عنوان یک ماده طبیعی ضدسرطان شناخته میشود.
برای افرادی که بهدنبال روشهای طبیعی برای مراقبت از پوست هستند، علاوهبر خواص درمانی، روغن سیر سیاه بهعنوان یک محصول آرایشی طبیعی هم مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف این سیر باعث افزایش متابولیسم، کاهش اشتها و جلوگیری از ذخیره چربیهای اضافی میشود. مصرف روزانه این ماده به تنظیم قند خون کمک میکند و فرآیند چربیسوزی را سرعت میبخشد.
طی این واکنش، قندها و آمینواسیدهای طبیعی موجود در سیر به ترکیباتی تبدیل میشوند که طعم شیرین و خاصی ایجاد میکنند. سیر سیاه با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در مغز، به بهبود عملکرد حافظه و پیشگیری از بیماریهایی مانند آلزایمر کمک میکند. این خاصیت آن، بهویژه برای افرادی که در معرض کاهش حافظه هستند، بسیار مفید است.
همچنین، میتوان از سیر سیاه به عنوان یک راهحل طبیعی برای کاهش کلسترول و تریگلیسیرید نیز بهرهبرداری کرد. با توجه به وضعیت بدن شما، مصرف توصیه شده حدود 1 تا 3 حبه سیر سیاه در روز است اما ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. سیر خام و سیر سیاه به نظر نمی رسد عوارض جانبی خاصی داشته باشد، اما با این حال سیر سیاه ممکن در برخی موارد عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
داروکده، بهعنوان بزرگترین داروخانه آنلاین ایران، مرجع معتبری برای خرید سیر سیاه اصل با تضمین کیفیت و قیمت مصوب است. داروکده با بهرهگیری از زیرساختهای لجستیکی، تمامی سفارشها را در کوتاهترین زمان ممکن و با بستهبندی استاندارد و ایمن ارسال میکند. افزون بر این، تیم علمی داروکده، متشکل از متخصصان تغذیه و داروسازان، آماده پاسخگویی رایگان به سؤالات شما هستند.
بنابراین سیر سیاه برای جلوگیری از افزایش وزن ناشی از رژیم غذایی چرب، موثر است. خواص ضدالتهابی سیر سیاه میتواند به کاهش دردهای مفصلی و التهابات بدن کمک کند. این خاصیت آن را به یک گزینه مناسب برای افرادی که از آرتروز یا مشکلات التهابی رنج میبرند تبدیل کرده است.
سیر سیاه شیرین، برای پختن و برای خوردن با شکم خالی ایده آل است؛ پس آن را در رژیم غذایی تان بگنجانید. از آنجا که سیر سیاه بوی بدی ندارد، مصرف آن برای افرادی که به بوی سیر حساس هستند، بسیار آسانتر است. علاوه بر این، میتوان از سیر سیاه به عنوان یک راهحل طبیعی برای کاهش کلسترول و تریگلیسیرید نیز استفاده کرد. سیر سیاه و سیر معمولی برای درمان مشکلات جنسی نیز میتوانند مفید باشند، اما نتایج کاملا قطعی در این زمینه وجود ندارد. برخی از تحقیقات نشان دادهاند که مواد غذایی غنی از روی و منیزیم میتوانند در درمان زود انزالی کمک کنند، و سیر سیاه یک منبع غنی از این مواد است.
مصرف مداوم سیر سیاه میتواند سبب جلوگیری از بروز مشکلات مغزی مرتبط با افزایش سن، همچون پارکینسون و آلزایمر شود. این بیماری ها توسط سلول های مغزی آسیب دیده و وجود التهابات در مغز ایجاد میشوند. همانگونه که میدانید التهاب در مغز میتواند سبب بروز اختلال در حافظه و بدتر شدن عملکرد مغز با گذشت زمان گردد. بنابراین باید گفت که التهابات داخلی بدن با ترکیبات آنتی اکسیدانی سیر سیاه ترمیم و تسکین یافته و همچنین این گیاه سبب بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه خواهد شد. سیر سیاه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان خاصیت ضد سرطانی قوی دارد، زیرا آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد در بدن را که عامل سرطان هستند را از بین می برد.
سیر سیاه قدرت عجیبی در کاهش چربیهای انباشته شده در کبد و جلوگیری از آسیبهای کبدی ناشی از تغذیه نادرست دارد. به علاوه، آنتیاکسیدانهای قوی در سیر سیاه موجب میشوند که این محصول طبیعی به یک درمان موثر برای آسیبهای کبدی ناشی از مصرف الکل تبدیل شود. سیر سیاه حاوی مقادیر متمرکز آنتی اکسیدان های مهم است که آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه از سیر سفید معمولی بیشتر است. ترکیبات فعال موجود در سیر میتوانند به کنترل قند خون کمک کنند و مقاومت به انسولین را کاهش دهند. این خاصیت، آن را به یک گزینه عالی برای افراد دیابتی یا کسانی که در معرض ابتلا به دیابت هستند، تبدیل کرده است. سیرسیاه سرشار از آنتیاکسیدانهایی همچون آلیسین، پلیفنولها و فلاونوئیدهاست که به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکنند.
زیرا درون سیر سیاه ماده به نام سولفور است که باعث کاهش درد های ماهیچه ای و برای ورم مفاصل مفید است. این نوع سیر به خوبی می تواند از اثرات مصرف الکل و مواد شیمیایی را از بین برد و باعث کاهش و از بین رفتن حرارت چربی کبد شود.و پس با مرتب مصرف کردن سیر سیاه می تواند از چرب شدن کبد جلوگیری کند. داروهای کاهش دهنده فشار خون به اندازه سیر سیاه قوی نیستند سیر سیاه فشار خون بالا را بیشتر از سیر معمولی کاهش می دهد. در واقع، این دارو به اندازه بسیاری از داروهای کاهش دهنده فشار خون موثر است. سیر سیاه به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.استاتین ها، کومارین ها و آسپرین به اندازه سیر سیاه قوی نیستند سیر سیاه یک رقیق کننده خون موثر است.
این فرآیند باعث میشود که سیر سیاه رنگ تیره، طعم ملایمتر و شیرینتری داشته باشد و همچنین میزان آنتیاکسیدانهای آن افزایش یابد. آنتیاکسیدانهای موجود در سیر سیاه با سلولهای چربی در کبد مبارزه میکنند و چربی کبد را کاهش میدهند. البته سیر سیاه یک درمان قطعی برای کبد چرب نیست و در عوض یک راهکار درمانی کمکی به شمار میرود. بنابراین، برای درمان کبد چرب باید به یک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بگیرید.
با توجه به این قابلیتها، میتوان گفت که سیر سیاه یکی از بهترین گزینهها برای حفظ سلامت قلب و عروق به شمار میآید. سیر سیاه یک ماده غذایی تخمیری است که به دلیل افزایش ترکیبات طبیعی، فواید زیادی برای سلامت بدن دارد. برای حفظ سلامت عمومی، مصرف روزانه 1 تا 2 حبه بهصورت خام یا همراه با غذا توصیه میشود. برخی افراد آن را به سالاد، غذاهای کمچرب یا نوشیدنیهای گیاهی اضافه میکنند تا جذب مواد مغذی آن افزایش یابد. همچنین، در طب سنتی کرهای، سیر سیاه را بهعنوان مکمل در نوشیدنیهای انرژیزا استفاده میکنند. علاوه بر این، سیر سیاه به شکل مکملهای غذایی، عصاره یا پودر نیز در دسترس است که میتواند در رژیمهای خاص مورد استفاده قرار گیرد.
باید گفت که استفاده از آن در غذاهایی مانند سوپ، خوراکهای گیاهی و حتی پیتزا میتواند طعم و عطری دلپذیر به غذا ببخشد. پوره سیر سیاه نوعی چاشنی است که میتوانید یک قاشق از آن را به انواع سوپ، خورش، سس یا سسهای مخصوص سالاد اضافه کنید. سیر سیاه را می توانید در دمای منزل داخل ظروف پلاستیکی و شیشه ای، طولانی مدت نگه دارید.
اما سیر سیاه به لطف غلظت بالای آنتیاکسیدانها، به ویژه، آنتیاکسیدان سیاهمیکوما، خواص تقویتکننده سیستم ایمنی داشته و به کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب کمک میکند. علاوه بر این، سیر سیاه به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل میکند و از آسیبهای اکسیداتیو به سلولها جلوگیری میکند. این خاصیت به حفظ عملکرد مناسب سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریهای مزمن مرتبط میشود. ترکیبات فعال سیر سیاه همچنین میتوانند به تنظیم التهاب کمک کنند، که ارتباط نزدیکی با تقویت سیستم ایمنی دارد.
خواص و فواید سیر سیاه شامل تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد قلب و کاهش التهابات بدن بوده که آن را به یک ماده مغذی و پرطرفدار تبدیل کرده است. سیر سیاه یک ابرغذای طبیعی محسوب میشود که به دلیل فرآیند تخمیر خاص، سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات مغذی است. مصرف روزانه این ماده میتواند به پیشگیری از بیماریها و ارتقای سلامت عمومی کمک کند. علاوه بر این، سیر سیاه میتواند به کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) کمک کند. با کاهش این نوع از کلسترول و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب)، خطر تجمع چربی در عروق خونی کاهش مییابد و به این ترتیب، از اتساع عروق و سکتههای قلبی جلوگیری میشود. فیتوکمیایی موجود در سیر سیاه، مانند آلیسین، نقش اصلی را در این فرآیند ایفا میکند و سلامت کلی سیستم قلبی عروقی را بهبود میبخشد.
بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف سیر سیاه در بهبود آرتروز بسیار موثر بوده و همچنین در سلامت استخوان در زنان یائسه که به پوکی استخوان مبتلا هستند، نقش دارد. سیر سیاه سبب کاهش نشانه های کمبود استروژن و همچنین افزایش این هورمون می گردد. اما مصرف بیش از حد سیر سیاه هم می تواند عوارضی داشته باشد و باعث مسمومیت شود؛ پس روزانه بین نیم تا یک حبه سیر سیاه مصرف کنید و بیشتر از دو حبه در روز مصرف نکنید. همانطور که گفتیم سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و سیستم دفاعی را بهبود می بخشد.
منشا آن مشخص نیست، اما پیش از آنکه در ایالات متحده رایج شود، در آسیا به خوبی شناخته شده بود. از جمله، حاوی مقدار بیشتری آنتیاکسیدانهای مبارزه با بیماری نسبت به سیر خام است. آنتیاکسیدان موادی هستند که سلولهای شما را از آسیب ناشی از مولکولهای مضر به نام رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
سیر سیاه دکتر بیزمی توانید سیر سیاه را با سس مایونز یا هوموس مخلوط کنید.سیر سیاه خرد شده را می توانید به سالاد و یا مایه ماکارونی اضافه کنید.سیر سیاه را با روغن زیتون مخلوط کرده و به سالاد اضافه کنید. در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقهای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب بهروز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماریها و سبک زندگی سالم کمک میکنم. در مورد سیر سیاه سوالی دارید؟ در بخش پرسش و پاسخ از ما بپرسید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند. یکی از جذابترین روشهای مصرف و استفاده از این ماده، اضافهکردن آن به غذاهاست.
به عنوان مثال، سه حبه سیر تنها ۳٪ از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین میکند، ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که نقشهای مهمی در تقویت سیستم ایمنی، بهبود پوست و موارد دیگر دارد. سیر سیاه با کاهش چربی موجود در خون، تأثیر مثبتی بر روی رگها دارد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، از جمله فشار خون و سکته را کاهش میدهد. سیر سیاه، با خواص منحصربهفرد خود، جایگاه ویژهای در تغذیه و طب سنتی دارد. از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا بهبود سلامت قلب و گوارش، این ماده ارزشمند میتواند بخشی از یک سبک زندگی سالم باشد.
عواملی همچون خوردن آب سرد، مصرف غذاهای پرچرب، عدم انجام فعالیت های ورزشی و غیره سبب ایجاد کبد چرب خواهند شد. برای انتخاب سیر سیاه با کیفیت، نکات مهمی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند. اگر رنگ سیر روشن یا ناهموار باشد، ممکن است نشاندهنده کیفیت پایین یا فرآوری نامناسب باشد.
از میان مواد غذایی سرکه، آب انار، سکنجبین و روغن بادام از خوراکیهای با طبع سرد هستند که مصلح سیر سیاهاند. چون در یک مطالعه حیوانی مشاهده شده است که این ماده غذایی خواص ضد چاقی دارد و میتواند تجمع چربی را در ناحیه شکم کاهش دهد. طریقه مصرف سیر سیاه برای لاغری شامل استفاده از آن بهصورت خام یا همراه با آب گرم و لیمو است. این روش میتواند متابولیسم را تقویت کند و فرآیند چربیسوزی را سرعت ببخشد. سیر سیاه بهعنوان یک ماده سمزدا شناخته میشود که میتواند فلزات سنگین و سموم را از بدن دفع کند. مصرف این ماده همچون خواص چهار تخمه، به بهبود عملکرد سیستم گوارشی و پاکسازی بدن کمک میکند.
این مادهی غذایی برای نخستین بار در کشور کره و برای مصارف دارویی به وجود آمد. جدا از مصارف آشپزی و دارویی، این ماده برای تولید نوشابههای انرژیزا و شکلات هم کاربرد دارد. همان طور که در بخش قبل توضیح داده شد سیر سیاه به خاطر خاصیت چربی زدایی از خون مانع از تنگی عروق و رگ ها شده و در نتیجه مانع از فشار خون و خطر سکته می شود.
آلیسین یکی از مهمترین ترکیبات فعال در سیر است که بهعنوان یک تقویتکننده طبیعی سیستم ایمنی شناخته میشود. علاوه بر این، سیر سیاه با خاصیت آنتیاکسیدانی خود قادر است رادیکالهای آزاد را کاهش دهد و از آسیبهای سلولی ناشی از التهاب جلوگیری کند. مطالعهای که بر روی بیماران مبتلا به التهاب مزمن صورت گرفته، نشان داده است که مصرف منظم سیر سیاه میتواند علائم التهاب را به طور قابل توجهی کاهش دهد. سیر سیاه تا ۴.۵ برابر آنتیاکسیدان و مواد ضد سرطانی بیشتری را نسبت به سیر سفید ارائه میدهد.
این ترکیبات میتوانند با کاهش استرس اکسیداتیو در پوست سر، از آسیب به فولیکولهای مو جلوگیری کرده و موجب افزایش رشد و استحکام مو شوند. علاوه بر این، سیر سیاه باعث بهبود گردش خون در پوست سر شده و اکسیژنرسانی به فولیکولهای مو را افزایش میدهد که در نتیجه، ریزش مو کاهش مییابد و موهایی ضخیمتر و سالمتر خواهید داشت. در طی این فرآیند، حبه های سیر به رنگ سیاه در می آیند و بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند. سیر سیاه از سیر خام معمولی نرم تر و شیرین تر است.در حالی که به نظر می رسد سیر سیاه یک پدیده جدید است، اما قرن هاست که وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از دلایل محبوبیت آن این است که سیر سیاه مانند سیر خام تازه دارای آنتی اکسیدان و سایر مواد مغذی اصلی است که می تواند به بهبود سلامتی شما کمک کرده و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند.
همچنین، سیر سیاه میتواند برای بیماران دیابتی مفید باشد زیرا به تنظیم سطح قند خون کمک میکند. سیر سیاه یک ادویه ارزشمند است که دارای خواص درمانی و تغذیهای متعددی است. این ادویه میتواند به بهبود سلامت قلب، کاهش قند خون، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و پیشگیری از بیماریها کمک کند. اگر به دنبال یک ادویه طبیعی و سالم برای بهبود سلامتی خود هستید، سیر سیاه میتواند یک گزینه عالی باشد.
در این مدت، برخی از ترکیبات موجود در سیر شروع به تجزیه و تغییر و تخمیر کرده و طعم تند معمول سیر سفید به نوعی طعم شیرین تبدیل می شود. طی تحقیقات انجام شده خوردن سیر باعث کاهش وزن می شود و این کاهش وزن در اثر بی اشتهای نیست بلکه کمتر غذا خوردن نیست بلکه باعث کاهش چربی شکم می شود. خوردن سیر سیاه سوخت و ساز بدن بالا می رود و در نتیجه باعث لاغری می شود. ممکن است برخی افراد با خوردن سیر خام یا سیر سیاه دچار واکنش آلرژیک شوند. به همین دلیل افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، نباید سیر سیاه مصرف کنند و یا حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
در این مقاله، ما به تفصیل از ویژگیها، خواص و نحوه استفاده از سیر سیاه بحث خواهیم کرد. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف بیش از حد سیر، چه تازه و چه سیاه، میتواند باعث مسمومیت شود. برای بهرهمندی از خواص سیر سیاه بدون داشتن هیچ عارضهای، پیشنهاد میشود که روزانه تنها یک تا دو حبه سیر سیاه مصرف کنید. افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مانند مبتلایان به سندرم روده تحریکپذیر (IBS) یا زخم معده، ممکن است پس از مصرف آن دچار نفخ، سوزش معده یا ناراحتیهای گوارشی شوند.
به علاوه سیر سیاه در مقایسه با سیر معمولی برای درمان بیماری های التهابی موثرتر است (منبع ۱ و منبع ۲). سیر سیاه محصولی است که با تخمیر سیر معمولی در دما و رطوبت کنترلشده تهیه میشود. این فرآیند باعث تغییر رنگ به مشکی، طعم شیرین و افزایش خواص آنتیاکسیدانی آن میشود. سیر سیاه همچنین قادر به افزایش میل جنسی در زنان شده و از سردی و کاهش تمایل جنسی جلوگیری می نماید.
سیر پس از تخمیر، حالت ژله ای پیدا می کند و رنگ آن سیاه و مزه شیرینی پیدا می کند. شاید اکثر شما تنها با سیر سفید آشنا هستید و برای اولین بار است که نام سیر سیاه را می شنوید. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک نسخه های مختلف سیر را به شما پیشنهاد می کنیم ولی قبل از هرچیز باید بدانید که به دلیل خاصیت انرژی زایی که سیر سیاه دارد خوردن آن قبل از خواب توصیه نمی شود. سیر سیاه به دلیل طعم منحصر به فرد و خواص تغذیهای خود، به عنوان یک عنصر جذاب در آشپزی به حساب میآید. بافت نرم و طعم ملایم شيرين آن، به راحتی در غذاهای مختلف جای میگیرد و میتواند در طرز تهیه غذاهای متنوعی به کار رود. یکی از روشهای ساده برای استفاده از سیر سیاه، اضافه کردن آن به سسها و چاشنیهاست.
همچنین، از منابعی خرید کنید که اطلاعات کاملی درباره تولید و ماندگاری محصول ارائه دهند. برای خرید آسان و مطمئن، میتوانید از عطاری اینترنتی اسنپفود استفاده کنید. خیر، برخلاف آنچه عموم مردم تصور میکنند، سیر سیاه مادهای تخمیری نیست و صرفا با قرارگیری در محیطی گرم و خشک تهیه میشود. در واقع محققان دریافتند که محلول عصاره سیر سیاه در عرض 72 ساعت برای سلول های سرطانی ریه، سینه، معده و کبد سمی است. یک مطالعه بر روی رت ها نشان داد که سیر سیاه می تواند التهاب مغز ناشی از بتا آمیلوئید را کاهش دهد و حتی حافظه کوتاه مدت را بهبود بخشد. محققان دریافتند که سیر خام و سیاه به باز کردن گردش خون برای محافظت از قلب در برابر آسیب کمک می کنند.
بنابراین سیر سیاه برای زود انزالی موثر است و اما نباید انتظار تاثیر معجزه وار داشت. طبق این یافته ها خاصیت ضد سرطانی و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن، در سیر سیاه ۴.۵ برابر بیشتر از سیر تازه است! (منبع) یکی از علل خاصیت ضد اکسیدانی بیشتر در سیر سیاه، تولید مقداری زیادی ترکیبات آلی گوگرد یا ترکیبات اورگانوسولفور در فرآیند تبدیل سیر تازه به سیر سیاه است. تفاوت اصلی بین سیر سیاه و سیر معمولی در فرآیند تولید، طعم و خواص تغذیهای آنها است.
علاوه بر این، سیر سیاه از طریق کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، از آسیب به سلولهای بتای پانکراس (تولیدکننده انسولین) جلوگیری میکند که نقش کلیدی در کنترل طولانیمدت دیابت دارد. مصرف سیر سیاه میتواند به بهبود سلامت هورمونی و کاهش علائم دوران قاعدگی و یائسگی در زنان کمک کند. ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی این ماده در تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش دردهای مرتبط با آن نقش موثری دارند. همچنین، سیر سیاه به دلیل خواص تقویتکننده سیستم ایمنی، برای زنانی که به دنبال حفظ سلامت کلی بدن هستند، گزینهای ایدهآل است. سیر سیاه به عنوان یک درمان طبیعی میتواند بهبودهای چشمگیری در وضعیت سلامتی افراد ایجاد کند. این ماده دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی است که به مبارزه با التهاب و استرس اکسیداتیو کمک میکند.
مواد مغذی سیر سیاه چند برابر بیشتر از سیر سفید است.این محصول را می توان به راحتی خام مصرف کرد. ادعایی که درباره اثرات لاغری سیر سیاه مطرح می شود مربوط به توانایی سیر سیاه در کاهش سطح کلسترول، چربی خون و سطح تری گلیسیرید است. همچنین تاثیرات مثبتی که سیر سیاه بر روی قند خون دارد می تواند در کاهش چربی شکمی به فرد کمک کند. میتوانید سیر سیاه را له کرده و به سسها یا دیپهایی مانند حمص اضافه کنید.